Mas i els impacients (FCO)

Tot fa pensar que més que l’hora del pacte fiscal s’acosta l’hora de Mas, l’hora en la qual el nostre president haurà de veure si és capaç de travessar el foc sense cremar-se. Pels atacs que rep des de la seva mateixa rereguarda, amb l’excusa d’una suposada manca de coratge, fa l’efecte que l’objectiu és preparar el terreny per desacreditar-lo en un país on l’autoritat personal és l’única autoritat possible.

Si l’objectiu és la independència, és perfectament lògic que el president intenti fer pujar al barco el PSC. Si l’objectiu és de debò la independència, el contingut del pacte fiscal importa poc perquè acabarà com l’Estatut, que estava condemnat a la foguera des del primer dia. Només si es tracta de continuar vivint de la comèdia, és a dir, de dividir el país abans d’hora i de demostrar que tenim uns dirigents babaus, té sentit atacar el govern perquè no és prou dur amb el PSC.

Sembla evident que Mas està portant les coses amb Madrid fins a un punt de no retorn, i com a mínim en aquest sentit es pot dir que treballa per als partidaris de la independència. Potser Mas no farà el pas endavant o potser sí, la veritat és que no ho sé. Però em preocupa més veure com determinats líders d’opinió que per la seva supervivència personal han fet tots els papers de l’auca ara es permeten de tractar-lo d’aigualit i de poc sobiranista, i li demanen claredat, de manera més o menys grollera.

A Catalunya hi ha una gran tradició de carronyers que viuen de les febleses del poder local, tant se val qui l’ostenti, per poder dir que el país no segueix i tractar la gent d’imbècil mentre ells queden com herois. Són carronyers que furguen en les escombraries del sistema com aquests captaires que es fiquen dins dels contenidors. És patètic veure com alguns opinadors que van ridiculitzar la manifestació del 10 de juliol i l’independentisme exprés ara agafen pressa. De sobte, Catalunya ha de ser independent demà passat i si no hem d’ensorrar-nos tots en una profunda decepció. Deu ser que la política de socialitzar el dolor comença a funcionar. Em sembla que Mas molesta perquè, al marge de quines siguin les seves intencions, ha pres un protagonisme que va més enllà de les previsions dels directors de la comèdia.

Mas agradava al senyors de la Província quan era l’empleat; fins i tot quan quedava bé de dir que tenia un perfil tràgic; però la sospita que pugui ser un dirigent amb ganes de guanyar, això fa poca gràcia. A Catalunya que un líder mantingui un discurs coherent i es permeti marcar el seu propi ritme és una demostració d’independència intolerable. Cal mirar d’empastifar una mica el president. El poder necessita poder destapar els pecats dels altres i, de moment, la imatge de Mas té pocs punts febles i, en canvi, és un mirall que posa en evidència molts aspectes de la colonització que seran difícils d’oblidar.

Si l’objectiu és la independència, qualsevol acord de finançament serà provisional i, per tant, només té sentit fer-ne qüestió si ets un tonto útil o ets un llepa. El president fa bé de no ensenyar les cartes. Qualsevol cosa que digui s’utilitzarà per atacar-lo i, si jo tingués pensat jugar-me-la, ho faria quan tothom s’hagués mullat com més millor i les possibilitats de fugir o d’apunyalar-me per l’esquena fossin reduïdes. La pregunta no és si Mas vol la independència, la pregunta és si tu la vols. I la pregunta, sobretot, és si en la propera campanya electoral actuaràs en conseqüència o et tornaràs a oferir al millor postor per fer treballs que ni les barjaules més lletges del Xino.

No depèn només de Mas que Catalunya doni una lliçó de democràcia a tot Europa defensant la seva llibertat.

Anuncis

Un pensament sobre “Mas i els impacients (FCO)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s