Alemanys i catalans (Avui)

El cercle s’estreny i Alemanya cada dia té menys temps per decidir si es vol convertir en una d’aquestes nacions que marquen època o vol fer el ridícul per tercera vegada. Els esdeveniments van deixant clar que la Unió Europea només té futur com un imperi a l’estil del que Carles V somiava en el segle XVI, fragmentat per dins però fort per fora, capaç de derrotar els turcs a Lepant o a Viena. Per poder arribar-hi, els alemanys han de recuperar la grandesa i liderar la defensa de l’espai europeu davant dels Estats Units i les potències emergents. Fer pagar a la perifèria el preu de l’existència de l’euro és un egoisme típic de Madrid o de París. Els alemanys van impulsar la posada en marxa de la moneda única per justificar la reunificació de la seva pàtria; pretendre ara que Espanya o Itàlia en paguin les conseqüències és una feblesa que poden pagar cara. El món, a través dels mercats, no pararà de posar a prova la Unió Europea fins que esclati o es consolidi com una gran potència. La crisi no és financera, és política, i l’existència d’una Europa forta no aniria malament en un món ple de països ambiciosos amb temptacions autoritàries. Els Estats Units han deixat de considerar-nos aliats. Com que ja no ens poden controlar i la seva societat de consum fa figa, pressionen Alemanya atacant els països pobres de la Unió per mirar de recuperar poder. És veritat que els alemanys se n’aprofiten per guanyar força al Mediterrani, però dir que Europa no existeix és una bestiesa. Hi ha moltes més similituds entre un alemany i un espanyol que no pas entre un espanyol i un nord-americà, ni que sigui per l’estat del benestar i per l’experiència dels bombardejos. Vivim temps decisius, i Europa necessita aprofundir en els seus ideals i aprendre a defensar-los. També a Catalunya correm el perill de tornar a fer el ridícul, per un excés d’inconsistència i de passat mal paït. La història ens mira i si alemanys i catalans no ens en sortim la decadència d’Europa serà més fosca de la que van portar les dues guerres mundials.

Anuncis

2 pensaments sobre “Alemanys i catalans (Avui)

  1. No veig gaire això dels americans, al cap i a la fi són els EEUU que van presionar, amb l’ajuda d’Hollande, per utilitzar l’EFSF per cobrir els bancs espanyols. Evidentment ho van fer pel seu propi interès, però els problemes de la UE no els afecten gaire.

    • Si ho veiessis, no tindria gràcia. Amb aquest esquema et podria posar mil exemples justificant que l’Estat espanyol no ha omprimit mai Catalunya.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s