Funció de les manifestacions (Rac 1)

Vaig aprendre com funciona això de les manifestacions en l’època d’estudiant. Teníem un examen i el professor es va adormir. L’animal no es va presentar i la classe de seguida es va dividir en dues faccions. Hi havia els partidaris de l’aprovat general i els partidaris de conformar-se a fixar un altre dia. Ningú no s’estranyarà si dic que els partidaris més combatius de l’aprovat general eren els que havien arribat més mal preparats a l’examen –és a dir els menys perjudicats per l’ajornament. Si els estudiants tenen una característica humana és la rapidesa amb què troben excuses per justificar la mandra que els fa esforçar-se. Per estudiar només cal una taula. Res del que he après a la universitat m’ha vingut de fora. Em vaig llicenciar en història contemporània sense haver pogut estudiar la guerra civil ni el franquisme i no m’he manifestat mai. Les retallades poden ser injustes, però si m’hagués manifestat per cada injustícia que he vist fent de professor o de periodista no hauria tingut temps de fer res. Justament perquè  les coses m’importen, no he tingut mai temps de manifestar-me. Vivim en un país on gairebé tothom té dues vares de mesurar, per això hi ha tanta pancarta i tant frontisme. El merder que han generat els manifestants només servirà perquè cada part pugui continuar donant-se la raó amb les fórmules retòriques de sempre.

Anuncis

5 pensaments sobre “Funció de les manifestacions (Rac 1)

  1. Molt d’acord amb tu Enric. Cada vegada sembla més clar que les manifestacions estan manipulades i que no busquen, precisament, resoldre allò sobre el que reivindiquen.

    Ja no parlem de quan les manifestacions tallen carrers, atempten contra la propietat privada, etc. No es podria ser més contundent? Si a mi em tallen una via de comunicació no estan atemptant contra el meu dret a la mobilitat (o a la feina, si hi he d’anar)?

    Tot està prou fotut com per a sobre haver de suportat aquest boicot a la civilització.

  2. No uas enganyeu. Tots aquests desgavells estan preparats organitzada i sincronitzadament. Quan s’havien d’aprovar pressupostos, els serveis d’inteligència espanyols, a través dels seus infiltrats, van montar manifestacions, protestes, etc dels Mossos (fixeu-vos que ho feien en espanyol), dels funcionaris de presons, bombers, tots alhora. Avís al sr. Mas, que si no feia bondat, ja podia veure tot el que serien capaços de desgavellar. Ara hi ha un esdeveniment important per Barcelona i per tant per Catalunya, els sindicats espanyols monten una vaga a TMB. No se’n surten, porten els quatre estudiants dels que se serveixen per fer veure que això és un caos. Ja sé que a molts els hi pot semblar una paranoia, però entre no siguem conscients del poder que juga en contra nostre, totes les nostres lluites seran del tot estèrils

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s