Pepes (Avui)

El que sap greu de la fallida de Spanair és la manera com s’ha produït, i la imatge que transmet dels nostres polítics com a representants impotents i gesticuladors. Fa quatre dies Rajoy es va carregar els acords de descentralització aeroportuària i a Barcelona no va piular ningú. A Spanair no l’ha enfonsat la manca de recursos econòmics, sinó la manca de suport polític i aquesta manera que té certa elit, pragmàtica i emprenedora, de fer país i de deixar-se prendre el pèl, sempre amb els diners dels altres. El que sap greu és sentir-se en mans d’experts que fan estudis econòmics ignorant la diferència que hi ha entre una multinacional i una botiga. Els màsters d’Esade haurien d’ensenyar que a partir d’un cert volum, tota activitat humana, sobretot si és un negoci, depèn de la política. El mateix Soriano va dir a la ràdio que les companyies com Spanair tenen totes un Estat darrere.

Donar la culpa a la burgesia perquè no ha posat diners és perdonar el paper de lideratge que pertoca als polítics com a representants dels electors. Si els polítics no aprofiten la força del país no és problema de la burgesia, que quan feia mecenatge no pagava tants impostos. El que sap greu és que no serà l’últim ridícul que farem. Quan els reptes es plantegen des de la feblesa sempre passa alguna cosa que ho engega tot en orris i tothom se sent ferida l’autoestima. Una cosa és perdre, però aquest mal gust de boca és la consciència que no estem fent el que caldria per aconseguir el que ens proposem. Si tots els riscos que s’han pres amb Spanair s’haguessin pres amb un discurs polític ben potent per utilitzar-lo en els pactes amb Madrid –com fan els escocesos en la seva relació amb Londres–, potser no tindríem a tocar la independència, però segur que l’aeroport de Barcelona estaria més ben defensat. La rapacitat amb què Ryanair i Vueling han corregut a repartir-se les despulles de Spanair és l’avís del que Madrid farà amb Barcelona si no deixem de fer els pepes.

Anuncis

2 pensaments sobre “Pepes (Avui)

 1. Em sembla claríssim.

  El govern Mas és un servidor de l’Estat espanyol.

  La seva feina és desactivar l’independentisme (és a dir, el catalanisme de debò), i tot allò que el pugui enfortir: la cultura del país, la llengua del país (estan preparant l’acceptació de la reintroducció del castellà com a llengua vehicular a les escoles), …

  Per això no defensen dignament el dret que, com a poble, tenim a viure com a tal i a decidir a casa nostra.

  Per això no elaboren cap projecte de país.

  Per això pacten amb el PPC, i li cedeixen ajuntaments, consells comarcals,…

  Per això aquesta actitud mesella que tenen, d’acotar el cap, contínuament, davant Madrid.

  Per això aquest anar-se inventant objectius que no duen enlloc, com el pacte fiscal, per anar fent perdre el temps als qui ens volem defensar i donar-ne als qui ens volen esborrar.

  Per això callen davant el robatori constant.

  Per això s’estimen més empobrir el propi poble que no plantar cara.

  I és que es tracta d’aconseguir, amb l’exemple, que els catalans ajupim el cap i acceptem l’esclavatge. Es tracta de desmoralitzar. De fer-nos sentir no-res.

  Aquest és el paper que els atorguen des de Madrid, i el paper que, voluntàriament, accepten de fer. Ho tenen clar.

  El govern Mas no serveix pas el poble català. Serveix l’Estat espanyol.

  És un enemic del poble.

 2. Polítics de CiU i burgesos espanyolistes (la quintacolumna de sempre) fa el joc a qui interessa que Catalunya continuï pagant i callant. Jo, per si de cas, que cago en tots plegats pequè sóc obrer i en pago les conseqüències. Fills de puta !

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s