O ens escalfem tots o… (Rac 1)

Quan era jove i mirava el Persones Humanes hi havia una frase del Miquimoto que em feia riure molt. Deia: “O ens escalfem tots o llancem l’estufa al riu”. Ara trobo que és el lema que hauria de presidir el país. “O ens escalfem tots o llancem l’estufa al riu”, vol dir que tant el president Mas com els Sindicats haurien de vigilar de no fer la feina bruta a Espanya, que és qui ens roba. Si per una vegada aconseguíssim no llençar l’estufa al riu, com al 1936, o com al 1919, o com al 1909 -o com a la guerra dels segadors-, seria extraordinari. Si els funcionaris comprenguessin que els seus sous estan i han estat sempre en mans de la política econòmica de Madrid; si els Mossos veiessin que per pressionar el govern de debò el que han de fer és amenaçar de parlar només en català; si el govern deixés de confondre la Generalitat amb Catalunya per acontentar quatre vividors i parlés encara més clar, aniríem molt millor. Un país és un sistema de justícia i això vol dir que perquè els de dalt se sentin segurs els de sota també s’hi han de sentir. En els països normals les relacions entre rics i pobres són verticals i això facilita les negociacions. Però a Catalunya les relacions són triangulars, com al billar, perquè sempre hi ha Madrid per atiar el foc en un sentit o un altre. Per això les crisis són imprevisibles i només se sap que els especuladors no hi perden mai i que la pitjor part la reben sempre els del mig.

Anuncis

5 pensaments sobre “O ens escalfem tots o… (Rac 1)

  1. No podria estar-hi més d’acord. Sobretot amb què les relacions a Catalunya són triangulars. De fet, hi estem tant habituats que quan ens trobem en un país “normal” és una de les primeres coses que sorprenen.

  2. Veig que encara no l’encertem….No es tracta de demanar al govern que ‘parli més clar’. Es tracta d’ ‘agir’ que diuen en francès. Agir aisément, company!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s