Vigilar CiU (Avui)

Als intel·lectuals de CiU els agrada citar el 6 d’octubre per il·lustrar la política d’ERC durant la II República. Mai no parlen, però, del paperet que va fer la Lliga a partir de 1919. Cambó va jugar amb foc i amb ell va cremar tota una generació de gent formada que va veure com la “terregada” d’ERC i després de la FAI els passaven davant. Quan ets l’elit i no fas el que has de fer és baixet donar les culpes al forner perquè no fa la política que tu voldries. Com que aquesta ha sigut la tònica del país des del segle XV, caldrà jugar fort perquè CiU no s’acosti al PP de Barcelona. Com sempre que l’ordre es debilita, l’espanyolisme és a punt de perdre Barcelona i això posa nerviosa molta gent –postfeixistes i postcomunistes sobretot, i les seves mòmies repintades–. Una ciutat val el territori que és capaç d’expressar, de capitalitzar. Fins ara Barcelona era l’expressió de l’àrea metropolitana. Amb l’oportunitat que tenim de fer una gran capital que ampliï els horitzons comercials dels catalans a tot el Mediterrani discutir les paridetes de l’Hereu i l’Albertito és perdre el temps. Qui més s’ha esforçat a fer un discurs que passi per damunt del soroll que promouen els espanyols ha sigut el Portabella. És veritat que Trias també parla de projectar Barcelona al món, però mentrestant el seu partit elimina les delegacions internacionals de l’ACN i continua la política periodística i cultural que va mantenir el país infantilitzat en l’època de Pujol. Cal refredar la temptació provincial de CiU i debilitar els seus lligams amb l’Opus Night. Només si ERC obté un bon resultat, els convergents posaran seny, vigilats pel Laporta, l’Anna Arqué i l’Ignasi Planes.

Anuncis

9 pensaments sobre “Vigilar CiU (Avui)

  1. En Laporta, l’Anna Arqué i l’Ignasi Planes han de fer posar seny a CiU? però que dius Enric? No discuteixo que les elits catalanes no han fet la seva feina i que aquesta és la mare dels ous. Un país val que el que les seves elits son capaces de defensar (Marqueu les 7 diferències: els bàrbars davant París al 1789 i els bàrbars a les portes de Londres al 1940). Tampoc no discuteixo que les majories absolutes són mortals per als que les treuen i d’acord que en el viatge que comença el PP no serveix com tripulant. Però millor posar només un poquet/el mínim el nostre futur a les mans de Portabella i Planes.

    • Jo crec que sí es tractava d’encertar-la. Si en Portabella ha de ser qui vigili, no anem bé. meu entendre és un dels que, sense fer gaire soroll, porta més temps vivint a costa dels altres. Haig de reconèixer, però, que el seu gest a les anteriors eleccions, sortint oficialment del govern de Barcelona li honora.

  2. Vila, hauries de tenir el blog més actualitzat, amb un article analitzant els resultats. Treu-te la son de les orelles, coi. No sé per què però sempre t’imagino fent el dropo…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s