Un error de concepte (Rac 1)

La idea de permetre que els propietaris d’un pis de protecció oficial es puguin comprar una segona residència em sembla que solucionarà poca cosa i que, en canvi, és un error de model i de concepte. La gràcia d’aquesta crisi, si és que en té alguna, és que ens dóna l’oportunitat de fer net, d’identificar els errors de base que hem comès aquests anys i aprendre de l’experiència. Si el govern tira endavant la idea, premiarà el sector immobiliari i la figura del particular que aquests anys s’ha aprofitat de la seguretat que li donava l’estat del benestar per fer negocis fàcils o jugar a ser propietari sense poder-s’ho permetre. Quants tenedors de pisos de protecció oficial estan en condicions de comprar una segona casa? Suposem que la mesura del govern no sigui un rascar el fons cremat de la paella; suposem que n’hi ha molts. Si tenen la butxaca plena, no deu ser perquè han estalviat gràcies a les facilitats que els ha donat l’obra pública? No seria millor que tornessin la subvenció invertint els quartos en ampliacions d’estudis o creant empreses? A llarg termini, salvar el totxo, que ha estat el sector més sobrevalorat d’aquest país i que més mal ha fet a la cultura de l’esforç, només perjudicarà la necessitat urgent que tenim de crear una economia de qualitat, més basada en la neurona que en la facilitat i el múscul.

Anuncis

3 pensaments sobre “Un error de concepte (Rac 1)

  1. Ben cert. El problema es que els governs han de gestionar el curt termini i aquest es basicament mig milio d’aturats. Reconvertir paletes i guixaires en tecnics de reciclatge o experts en motors electrics no es evident… La gracia d’un bon politic -d’un bon govern- es equilibrar el curt i el llarg termini. Pero es clar, noslatres, a mes, juguem amb una ma lligada a l’esquena i pedres a les sabates.

  2. No és cert que una persona que tingui un pis de protecció oficial no es pogui comprar un altre pis. El propietari d’una VPO té l’obligació de fer servir la seva VPO com a vivenda habitual.

    Quina llei diu que una persona que té VPO no pot comprar després una altra vivenda? No n’hi ha cap

    Enric, o jo estic equivocat o crec que t’has equivocat tú, pots ampliar més la notícia?

    Gràcies.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s