Llibertat (Rac 1)

Si a Nova York, que és una ciutat riquíssima i que va per davant nostre, pots comprar qualsevol cosa a l’hora que vulguis, inclosos els diumenges, en principi no comprenc perquè aquí hem de regir-nos per horaris comercials de perruqueria de luxe. Trobo que parlem molt de la crisi però que en el fons vivim molt bé. I consti que sóc un fan del petit comerç. El petit comerç ha estat i és encara avui un dels baluards de la resistència nacional. El petit comerç manté viu el territori i evita les concentracions desmesurades de diner. A Catalunya, tenim una llarga tradició de saltataulells, aquells nois que dormien dins de les botigues. No crec que la liberalització d’horaris amenaci el petit comerç. El que amenaça el petit comerç és no poder desenvolupar-lo amb una política integral. No és casualitat que a Euskadi i a Catalunya la llibertat d’horaris es restringeixi més que a la resta de l’estat. En els països ocupats la llibertat sempre fa por, perquè el poc poder que hi ha és fràgil i cuita a controlar tot allò que pot. El problema no és la llibertat d’horaris sinó que no tenim poder per donar profunditat a la nostra vida comercial. Diu CiU que Zapatero intenta aplicar una nova Loapa. Jo crec que seria més honest de dir que el perill no són les grans superfícies sinó que la Generalitat sigui massa feble per controlar-les; és a dir, que com que no podem fer politica de debò, ens protegim amb el que tenim i que una cosa que encara tenim és la capacitat de restringir els horaris comercials.

Anuncis

2 pensaments sobre “Llibertat (Rac 1)

  1. Hi podríem afegir el qüento de les rebaixes. Per què hi ha d’haver un període de rebaixes? Ara, amb la crisi, encara és més grotesc perquè hi ha descomptes tot l’any, i això són rebaixes igualment.

  2. ‘Saltataulells’ està ben emprat? [El saltataulells diria que era el pobre desgraciat que es quedava a dormir a la botiga perquè no tenia casa i l’amo l’utilitzava de vigilant]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s