Qui és el més barrut? (Rac 1)

La primera cosa que ens hauríem preguntar és si els controladors són un col·lectiu de folls o de barruts sense escrúpols. Si la resposta és afirmativa, aleshores donem gràcies a Déu perquè el nombre de catastrofes aèries ha estat realment acceptable fins ara, malgrat l’espectacular augment del trànsit d’avions. Una altra opció és pensar que aquesta gent és, com a mínim, igual de professional i d’assenyada que la majoria de ciutadans –cosa que no és dir gaire, cal admetre-ho. En aquest cas, la seva reacció extrema indica que potser estan desesperats i això demanaria un esforç per mirar de ser una mica equitatiu. Ja sé que a la gent només li interessen les seves vacances pagades a preu de saldo. Però per què tothom està tan enfadat amb els controladors i tan poc enfadat amb el govern? Per què els diaris han deixat tan en segon pla la veu dels controladors durant la negociació? És veritat que arriben a treballar fins a 200 hores mensuals? Per què sabem tan poc de la seva feina? Per què la gent no recomana als seus fills que es facin controladors, en comptes d’excitar-se tan quan s’esbomba el seu sou? Què hauria passat si hagués estat un govern del PP i no del PSOE el que hagués recorregut a l’exèrcit? Per què el govern va aprovar la llei just abans del pont i no després? Arrossegant tants mesos de conflicte, no havia previst el govern que els controladors podien reaccionar així o ha utilitzat el pont –i els estalvis de la massa irritable i viatgera– per guanyar-los la partida?

Anuncis

4 pensaments sobre “Qui és el més barrut? (Rac 1)

 1. Ni folls ni barruts, més aviat ingenus per no dir extraterrestres. Està clar que han caigut de quatre potes a un parany molt ben preparat.
  El govern, responsable amb els anteriors de la situació, fa el paper de bo i lliura a la xusma el cap d’aquests folls, barruts, insolidaris, pocavergonyes, etc.

  A més a més, després de molts anys han tret els militars al carrer per resoldre un tema civil, amb molta gent aplaudint. S’ha trencat un tabú i s’ha creat un precedent.

  Que s’ho pensin bé els que volen proclamar la independència. La cosa no serà tan fàcil.

 2. La xusma aplaudeix. La democràcia es fa petita quan l’opinió pública és tan fàcilment manipulable. En el fons l’enveja, la rancúnia són sentiments fàcils d’agitar en un país de subsidiats i mileuristes. La meritocràcia no hi té lloc. Tots hem de ser igual … de pobres. El qui s’ha esforçat, sigui metge, controlador, empresari,… no té dret a viure millor que la massa apàtica i vulgar. Qui s’estranya que els ministres del govern siguin titelles d’Estats Units si permetem que qualsevol gamarús ens representi … Eus ací el problem

 3. Un de la meva empresa estava cansat del sector i es va preparar per ser controlador aieri. Tot plegat va durar dos anys. No podia ressistir l’estress i va tornar capcot a les possicions i a la vida vulgar d’antuvi. Hi ha molta demagògia en el tema. La ràbia excitada de gent que veu un sou astronòmic. Aquestes vancances xarones a preu de saldo. El meu greu no és que el govern vulgui rebaixar el sou, sino que vol canviar les condicions de treball i posar-les com si fossin un E.T.T. El problema dels controladors ve de la ma d’una política de monopoli en tot el referent a l’aviació a Espanya i l’organisme o empresa estatal AENA. Si això s’hagués alliberat tot seria més raonable, però Espanya tot es guia per problemes polítics no ressolts e inconfessables. No hi ha criteri econòmic en fer les coses. Ah que consti que jo vull que aquest col.lectiu guanyi forces diners, els problemes d’ara són però fruits d’una política colonial.

 4. D’acord.
  El correu secret de l’ambaixador EE.UU. informava Washington que el Sr.Rodriguez era “astuto”.
  Un altre senyal recent d’aquesta “astúcia”, és la llei del canvi de cognoms el moment quan tothom ja anomena el Sr. Rodriguez com a Zapatero. O la trampa del canvi d’Estatut, o la donació del castell de Montjuïc a l’Ajuntament de Barcelona, quan aquest ja el tenia inscrit al seu nom al Registre de la Propietat, de feia anys. Etc.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s