El cor dels homes (Rac 1)

En el seu últim llibre Julien Barnes diu que no creu en Déu però que el troba a faltar. A mi em passa una mica el mateix amb l’església. No dic que no faci feina en alguns àmbits, però els missatges que en rebo em semblen d’un altre món.  N’hi ha prou de veure el carnaval que s’ha organitzat amb la vinguda del Papa, les campanyes grotesques, tan tristes, que ha fomentat. No sé on hi havia més carcamals si en el bàndol que donava suport a la visita o en el bàndol que s’hi oposava. Els discursos del Papa em semblen més propis del cap d’un partit polític que no pas d’un líder espiritual que aspira a guiar el conjunt de la humanitat. A l’església catòlica li sobra ideologia i li manca discreció. Massa sermons i poc exemple. Molta diplomàcia amb els estats i poca flexibilitat amb les bases. Els posicionaments del Papa que passen per arriscats a mi em semblen d’allò més inofensius. Pur folklore, pura anècdota, pur circ; pur foc d’encenalls vestit de conceptes filosòfics per mantenir la posició. Crist parlava al cor dels homes. Aquests banys de multituds excitades i avorrides a qui poden commoure? quin exemple donen? No crec que toquin mai el cor de la terregada que ha aprofitat la visita per desfogar la seva ràbia sorda. Com a molt han servit per distreure l’atenció dels debats polítics pendents que tenim a Catalunya.

8 pensaments sobre “El cor dels homes (Rac 1)

 1. Amb l’edat m’ha passat que les expressions, les mirades, em diuen molt més que les paraules, i aquest home em sembla maliciós. Fa més trenta anys que vaig començar a deixar de sentir-me catòlic. Cada cop em sento més cristià. Sembla que els discursos els hagi preparat el Rouco Varela. El rostre del qual si que fa por.

 2. Agraeixo el punt de respecte però amb respecte et dic que els que no esteu pel mig no enteneu res: si “les bases” foren les que haguessin de dictar la doctrina! D N.E.G!
  “missatges que en rebo em semblen d’un altre món.”A mí m’agrada per això. Perquè nosaltres no som d’eixe món:), o no ens agrada.
  Home, mira Vila, discreció precisament és lo que li sobra a l’Església. I això la converteix en l’ase dels cops.
  Jo també discrepo d’alguna cosa amb Roma pero és que als altres ja ni cas.
  Per acabar, i fonamental -va per a tothom-: QUI HA LLEGIT, ESCOLTAT,I QUÈ, DEL PAPA, per a fer tants judicis. L’altra seria: Amb qui ha empatat tanta patuleia com desbarra?

 3. Buenu, buenu Criteri.

  A mi també m’ha sorprès el posicionament del mestre Vila quan passa que l’elecció d’aquest Papa és un dels pocs fets afortunats d’una dècada decididament lamentable. Aquest Papa que si una cosa ha fet és justament donar exemple de discreció; ell que mai no ha defugit els grans debats del nostre temps; ell que en la seva visita a Barcelona ens ha tractat gairebé com si fóssim un estat i en tot cas amb respecte, i ha deixat en evidència tots els capitostos espanyols que s’han passejat per aquesta terra sense pronunciar ni un mot en català, com amos ignorants que són; ell que en una jornada esplèndida ha posat davant dels ulls del món sencer les imatges del millor que té Catalunya: aquests carrers de l’Eixample, aquest temple gloriós, aquest poble mudat i pietós que portava massa temps segrestat dels mitjans comunicació, aquells mossos d’esquadra engalanats amb guants blancs i barret de copa que es quadraven a l’entrada del papamòbil en el Palau de l’Arquebisbe de Barcelona mentre tot un president d’Espanya empaitava conills a l’altra banda del món. El Papa ens ha regalat per la seva cara un allau d’autoestima col•lectiva que ens fa molta falta i ens ha dit que l’amor de Déu és infinit i arriba a tots els homes. I tu surts amb multituds excitades i avorrides i carnavals? Va home va.

 4. Alça aquí! És com si l’Obama o el president xinés parlessin en català i ens poséssim estupendus perquè l’accent no fos de l’Empordà.

  L’encabronament foll a que ha arribat l’eix del mal dels madriles és prova irrefutable que la visita del Sant Pare ha fet molt bé a un país que ja començava a estar massa acostumat a cagar-la contínuament (el frame de l’Aznar que diu que Catalunya és una societat malalta ha perforat arreu). Aquesta visita és lo més important que ha passat des dels jocs olímpics, collons, i el més importat és que ha anat de primera. I deixo de banda el missatge d’amor del Papa, sòlid, lluny de la llagrimeta, amb la vista posada en el futur.

  Be-ne-deee-tto!!

 5. Catalunya no pot estar segrestada contínuament per les esquerres revolucionàries i reventaires. Si volem tenir un projecte de país sòlid, necessitem teixir aliances amb el poder de veritat. I el Papa representa el poder més antic de la nostra civilitació. Ens ha tractat amb respecte i cortesia, i no se’ns ocorre res més que criticar-lo i aplaudir i amplificar el grotesc moviment negacionista. Per fer-s’ho mirar.
  Com a mesura del nou Estat Català, proposo crear una Escola Normal Superior d’Estratègia Civil i Militar amb l’objectiu de formar les futures classes dirigents i evitar que amb l’excusa de la democràcia mal entesa, els polítics continuïn caient en els plantejamenst absurds de molts dels nostres conciutadans, que al llarg dels segles, ens han abocat a perdre totes les batalles.

 6. Pere i Ju, em consola no està sol, en aquesta línea, suposo que heterodoxa i que -al menys a mi- no em permet una ubicació al mapa polític. I vosaltres?
  Lo darrer d’en Ju, parlant d’allò que ens ha fet perdre totes les batalles és exactament lo que diu Gaziel, que el Vila coneix millor que jo, al seu imprescindible “Quina mena de gent som” -no sé si portava interrogant o admiració- Sembla que ningú s’adona de les nostres limitacions, ni escarmenta de les nostres errades històriques i polítiques.

  D n en g: Déu nos en guard
  I buenu Criteri buenu, què vol dir? 🙂

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s