Vaga japonesa (Rac 1)

Si estic a favor de la vaga, francament és per empatia, perquè a mi les vagues que m’agraden són les vagues japoneses. Jo, quan estic emprenyat amb el món, quan les coses no funcionen, treballo. Treballo, treballo, treballo i, quan arriba el punt aquell que no puc més, perquè sóc humà i em canso com tothom, miro al meu voltant. I si em sembla que les coses encara no s’han arreglat, que encara no són del meu gust, que el món continua de cap per avall, la temptació d’agafar festa s’evapora i torno treballar. Esclar, per fer una vaga a la japonesa, sense ser japonès, t’ha d’agradar la teva feina, una altra cosa seria posar sal a la ferida. Com que sempre he tingut una intuició clara de com van les coses ja vaig preocupar-me de trobar una ocupació que m’agradés fa molt temps. Per això dic que la vaga em sembla bé. Que la meva manera de fer botifarra al desencís sigui treballar, no treu que la manera de la majoria sigui fer vacances. L’important és que la gent trobi una sortida, una forma de desfogar-se, de cremar les fàbriques sense que ningú no prengui mal. Em fa l’efecte que aquesta vaga provarà a tothom. Fins i tot Zapatero descansarà, que ja li convé. I els socialistes que no es preocupin per les eleccions. Aquesta vaga deixarà els seus votants tan descansats que quan arribi l’hora de la veritat segur que els tornen a votar.

Anuncis

4 pensaments sobre “Vaga japonesa (Rac 1)

  1. Sembla ser que aquest concepte de la vaga japonesa, treballar més del compte, és una llegenda urbana.

    La veritable “vaga a la japonesa” consisteix a treballar sense prestar atenció al que es fa. Per tant, es perjudica l’empresa perquè la taxa de productes defectuosos augmenta.

  2. Aquesta vaga és un error monumental, i em sorprèn que hi estiguis a favor. Si fins i tot els que la fan reconeixen que no servirà per a res, per a què al fan? És igual de contradictori que dir que hi estàs a favor però que a tu el que t’agrada és treballar: Doncs digues que el que s’ha de fer és anar a treballar.

    Els nostres problemes econòmics són fruit de la nostra manca de competitivitat, tots els altres problemes només en són la conseqüència, i deixar de treballar només fa aquest problema més gran.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s