Oda nova (Catalunya Oberta)

http://www.catalunyaoberta.cat/index.php/continguts/view/opinio/4688

Tingueu un estiu tranquil

Equipsa presenta: Repelin.

Nou sistema de gels i difusors contra els mosquits (93 300 53 13)


Anuncis

4 pensaments sobre “Oda nova (Catalunya Oberta)

 1. Collons, quina allau d’optimisme. De temps en temps és bo llevar-se amb l’autoestima alta.

  No sé pas si ens voldran gaire els grecs si per ells, com sempre es diu, els catalans som l’equivalent al nostre home del sac. Deuen guardar records de quan encara no erem “mansois”.

  • Es diu que un conseller del Pujol va intentar visitar fa temps el monestir del Mont Athos, a Tessalònica, i que no el van rebre amb gaire entusiasme. No sé pas si és cert. També es diu que els ànims es van calmar ràpidament quan van caure alguns calerons per a rehabilitar el malmès temple.

   Una mica de savoir-faire i molt savoir-dire, necessita Europa.

 2. Crec que és el millor que podia llegir a aquesta hora de bon matí.

  Aviat hem de fer el pas, més mental que no pas físic, de deixar de ser la resistència, i començar a demostrar i defensar obertament el rerefons que ha fet que haguem resistit. Oh que enrevessat, però vès, ja ho dius tu:

  “El matís exigeix treure forces de feblesa i una intel·ligència exponencial per defensar-lo amb accions concretes. Ara bé: hi ha alguna altra forma de créixer?”

  Felicitats Enric per aquest article. Hem sobreviscut (i hem tingut esperança) durant molt temps en un entorn molt poc propici a la idealitat; ja va bé que, amb amor a la llibertat, algú ens expliqui una mica.

  Salut!

 3. Jo us dic una cosa. Una cosa es l’idealisme, una altra cosa es l’idealisme sense cap contacte amb la realitat. Es molt bonic construir un ens abstracte, poètic, però sense un contacte amb una realitat que l’alimenti i realimenti, s’acava pudrint i es completament estèril. Construir i alimentar un ens ideal, com si tingués naturalesa per si mateix en plan hegelià, condueix a la neurosi i per tant al suicidi del jo.

  Com surtir d’aquest cercle neuròtic sense traicionar la vostra ànima? Amb la ideologia, que es l’idealisme en contacte amb la realitat. Ara, que també exigeix un sacrifici, que es l’assumpció de la realitat física, almenys en gran part, i es clar, es una realitat que no us agrada perque contradiu el model ideal, i pot arribar a ser dolorós.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s