Catalunya radioactiva (Rac 1)

L’alcalde d’Ascó faria bé d’apuntar-se al PP o al PSOE. Com es pot, en nom d’un partit català, intentar convertir Ascó en el gran cementiri nuclear espanyol sense passar abans pel Parlament de Catalunya? Si això no és un tema de país, ja em diran quin ho és. Un alcalde no pot prendre una decisió tan important. A la Gran Bretanya fa una colla d’anys que debaten i rumien aquest tema. El 2006 una comissió d’experts va determinar que no hi ha tecnologia suficient per garantir la seguretat d’un cementiri nuclear a llarg termini. El govern va haver de canviar els seus plans i crear una altra comissió. Aquesta comissió encara estudia, enmig de debats al Parlament britànic i escocès i també a la premsa, la ubicació provisional dels cementiris, mentre no es troba una solució millor. La idoneïtat de l’emplaçament no depèn del fet que ja aculli una central nuclear, sinó de factors geològics i naturals. A més, requereix el suport total de la població afectada. La jugada de Zapatero entra dins del seu estil deslleial i populista. Però de l’alcalde d’Ascó n’esperàvem més. I que no surti amb els llocs de treball. Les crisis passen i els residus duren 10.000 anys. Has de tenir una idea molt petita del teu poble i la seva gent per hipotecar-lo d’aquesta manera, de sota mà; hipotecant de retruc tot el país.

Anuncis

2 pensaments sobre “Catalunya radioactiva (Rac 1)

 1. A Ascò, igual que a Flix, igual com als municipis que abans vivien del tèxtil, s’utilitzen les necessitats vitals dels ciutadans per pendre decisions en contra del futur a llarg termini.
  Els diners que poden arribar a garantir els estats per tenir cementiris nuclears és inversament proporcionals als que acollim les bombes de rellotgeria com són els problemes de convivència provocats per l’excés d’immigració…….
  Tornem-hi!!!!!!
  no pot morir el debat.

 2. PROTOCOL PER A LA PRESA DE DECISIONS SOBRE QÜESTIONS CONFLICTIVES (COM EL CEMENTERI NUCLEAR, O EL CANAL SEGARRA-GARRIGUES)

  1. Identificar un tema conflictiu i costós com la ubicació d’un cementiri nuclear, o la financiació d’un canal Segarra-Garrigues.
  2. Determinar qui té la competència sobre el tema (en llenguatge “in”, determinar qui té el dret a decidir).
  3. Un cop determinat qui té la competència, que en la majoria dels casos és el Estado Español (tot pagant tota l’assessoria jurídica a un bufet d’advocats de renom), doncs el ministre d’indústria del Estado español decideix amb el Presi què faran amb el dossier, perquè ells sí que tenen el dret a decidir. (Nota: després dit ministre d’indústria pot esdevenir president d’una comunitat autònoma i a l’inrevés, perquè a Espanya els càrrecs són commutatius: el canvi d’ordre dels elements no altera el producte).
  4. Un cop decidit, contacten amb el pobre alcalde de torn i el convencen oferint-li quatre rals i el degudament copet de mà a l’espatlla, com també reben els alts dignataris quan entren a la Moncloa.
  5. Mentrestant, la Comunitat Autònoma, que només pot testimoniar el pacte, munta un sidral mediàtic oposant-se a un pacte del qual tampoc hi tenen res a dir. En aquest sidral queda patent el canvi d’opinió del President de la CCAA, abans ministre, que abans havia dit que sí i ara diu que no.
  6. I per als catalans, el missatge del govern de la CCAA és que la culpa, la tenen els de Madrid.

  Amb el canal Segarra-Garrigues, el protocol és similar. On hi diu Estado Español, canviïs a Unió Europea. Com que no hi ha quartos, i no hi ha intenció de construir la totalitat del canal projectat, el govern de Catalunya diu que els de Brussel.les no deixen construir el canal per culpa de la ZEPA (Zones d’Especial Protecció per als Ocells). La culpa la tenen els de Brussel.les.

  Conclusió: els nostres poders polítics catalans mai tenen la culpa de res i saben fer anar molt bé el parapluie.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s