La vostra abominable manca de talent (Carta al Directe.cat)

Ha sigut una setmana horripilant. Trobar-me lluny de Barcelona no m’ha estalviat ni una gota de dolor per la infàmia que pateixen el Lluís i el Macià. Ja no és la presó, només, ni la cultura de comissaria que tenen els espanyols, és la utilització política, vomitivament hipòcrita i immoral, que s’està fent del cas a Catalunya. Sembla que totes les rates de Barcelona s’hagin posat d’acord per sortir alhora de les clavegueres. L’alè podrit de Robespierre que m’arriba fins aquí és desmoralitzant. Fa tres dies que no tinc ni esma per sortir. París em sembla trist. Ni tan sols l’illa de Sant Louis, tan bonica i tan graciosa, que destil·la amb tan bon gust les millors virtuts d’aquest país, no em distreu de cap manera. Les coses boniques em fan venir ganes de plorar. La ràbia no em deixa dormir. M’ha sortit un hemorroide, i li he posat Garzón. Estic disposat a patir una hemorroide per culpa d’un jutge espanyol però no estic disposat a patir-la per cap polític ni cap periodista català. Avui havia aconseguit tenir una tarda serena però quan he arribat a casa m’he trobat al correu aquest article del Directe.cat: http://www.directe.cat/punt-de-mira/ensabonant-prenafeta-17335#comentaris. Com se sol fer amb la gasòfia, el diari l’ha publicat sense signar. No sé qui és el consumidor de polles socialista que l’ha escrit i més igual, tampoc no penso comentar l’article: els fills de puta ja es retraten tots solets. Només diré dues coses. Fa uns mesos la directora del Directe.cat em va demanar si podia reproduir de franc els meus articles i, amb molt de gust, li vaig donar permís. A partir d’ara cada article que publiqueu meu, senyors del Directe, el consideraré robat. També demano que retireu els que ja heu publicat com abans millor, no vull tenir res a veure amb un diari que publica aquesta porqueria. No us enganyeu, i això va per tots els purificadors: el patiment del Lluís i el Macià només taparà durant un temps la vostra abominable manca de talent. Compte no trobeu un dia la Justícia, tots aquests que avui n’esteu tan assedegats.

30 pensaments sobre “La vostra abominable manca de talent (Carta al Directe.cat)

 1. Enric ara és l’hora del cap fred. De reunions al vespre, de converses de xat fins a altes hores de la nit, és l’hora de la tàctica per contrarestar els atacs. És l’hora de preveure el següent moviment que ja el veiem clar: Intentar ofegar econòmicament la Fundació Catalunya Oberta i desprestigiar la nació i Convergència. Protegiu en Lopez Tena que si no m’erro serà el següent amb qualsevol excusa, ja ho veureu. Ah i, per cert, a part de la tàctica, que està molt bé, ja seria hora que tinguéssim una mica més d’amplitud de mires i comencéssim a escriure l’estratègia per ser lliures. Necessitem que els savis de la nació s’asseguin i escriguin no només com de dolents son els espanyols sinó com de diferent i magnifica farem aquesta nova Catalunya i quin camí ens hi portarà. Ja seria hora que ens hi poséssim.

 2. http://www.avui.cat/cat/notices/2009/11/l_audiencia_nacional_investigara_el_tracte_del_trasllat_dels_detinguts_pel_cas_pretoria_76671.php

  Nois, sembla que les teories conspiratories s’estan esvaint per moments…

  El tracte degradant rebut pels detinguts no es responsabilitat d’en Garzon. Estem davant d’un jutge treballador. Es veu que des de fa anys nomes dorm 3 hores. La resta, treballa. [Mare meva!]

  I tu Enric, cuida’t. Sincerament, tranquilitza’t. Calma’t. No caiguis en actituds paranoides. [No tranquil, i tu pren-te la medicació]

 3. No entenc com un paio tan rabiós i paranoic com tu té amics. Sincerament. [El que et deu sorprendre és que no tingui amics tan amables com tu, però jo això ho trobo perfectament natural i saludable]

 4. Llufa, el tracte vexatori és d’Espanya. Diga-li Garzón o diga-li Rubalcaba, tan és.

  Directe.cat, El Triangle, etc… a Catalunya hi ha una trista propensió al pensament feble que no em fa gens optimista respecte al nostre futur, a la nostra llibertat.

  Enric, per la part que et toca: què ensenyeu als futurs periodistes??

 5. No entenc el perquè de tot plegat cap al directe, la notíca és molt clara com a mínim no insulta, del modo que et poses, sembla que t’emprenyis per una veritat que publcia el directe.cat, que per cert no és casa amb ningú.

  Bonica forma la teva d’acceptar la llibertat, tu insultes i els altres ni poden opinar.
  salut

  [Naturalment tothom pot opinar, i jo també. Dit això fa lleig agafar articles de franc i aleshores dedicar-se a insultar les persones que (pressumptament) els paguen. Ara: si tu només ets capaç de veure-hi informació, filla meva, jo què vols que t’hi digui, queixa’t als teus mestres. Més que un article sembla un document d’un comissari soviètic o franquista, que vindria a ser el mateix]

 6. Si es que la história del Jueu que dins al camp de concentració fa la pilota als Nazis i, fins i tot ,mira d’assemblar.s’hi, es tant real i viva avui entre nosaltres !!!! surten per tot arreu…

 7. tantes “hemorroides”, “polles” i “fills de puta” i t’oblides de dir el més important: és casualitat, oi, que tota aquesta colla de propagandistes d’una de les dues menjadores sou membres de la “fundació catalunya oberta”?… doncs, llavors, no t’hauria de sobtar ser víctima de malalties tan estranyes… que et milloris. [Ui sí la prodigiosa menjadora. Sherlock Holmes ha trobat l’explicació de tot. Vigila l’enveja que no deixa pensar i fa sortir arrugues.]

 8. Això no ve a tomb, però parlant de talent, m’he adonat del perquè del disseny de la capçalera del teu bloc, i m’embadaleix! És una idea de les molt bones. No sé si algú ja n’ha parlat, ni si sóc l’única que no l’entenia.

 9. Enric, fot fàstic llegir el teu article. Molts de “fills de puta” i no sé que més. Però a veure, aquesta penya ens han fotut la mà a la butxaca o no? Si creus que són innocents explica el perquè. He entrat a la vostra web per conéixer una possible defensa, un punt de vista contrari al que tots tenim ara. Però no em trobo més que ràbia sense arguments ni sentit.

 10. Un petit dubte que no em deixa dormir: Per què algú que suposadament es guanya la vida escrivint i que es creu tan incisiu i tan enginyós fa unes rèpliques de nen de primària enfurrunyat?

 11. Ja t’he dit abans que és temps de cap fred i et dediques a contestar tots els que entren a provocar-te. Centra’t o t’acabaran portant per on ells volen.

 12. Vine a Anvers, a dues hores amb el Thalys des de la Gare du Nord, seràs ben rebut i podràs oblidar-te per unes hores d’aquests miserables “gachupins” així com de les nostres pròpies rates. Ja em diràs. [Ara sóc a Londres, aprenent anglès, per París només hi vaig passar. Però si em vols, després de Nadal, he de tornar a París, i podem muntar l’excursió. Em faria molta il·Lusió.

  Enric]

 13. Dels senyors Alavedra i Prenafeta m’agradaria saber si, conscientment, van ajudar a blanquejar diners públics. Dit això, em sembla que, independentment que aquests senyors hagin comès un delicte, la garzonada no deixa de ser un atac més contra Catalunya. Encara que els senyors Alavedra i Prenafeta hagin robat o hagin sigut còmplices de corrupció, tota la parafernàlia que envolta aquest cas fa massa pudor d’ofensiva espanyolista, de campanya per desacreditar una Catalunya que, sense el control de la Bèstia (terme que manllevo de l’Arnera), és una casa de barrets. Tenen prou poder per fer colar aquest missatge,

  La veritat és la que surt als mitjans, encara que no sigui veritat. Si tots els mitjans parlen de corrupció al País Valencianocastellà, a les Illes i a Catalunya, la massa pensa que la corrupció és aquí, no pas a Quintanilla de Onésimo.

  Aquesta és la jugada, el cop de puny sobre la taula: la Bèstia, l’aparell de l’Estat, el que roman per damunt de les contingències, el que reacciona davant les aventures democràtiques en forma de consultes populars, el que pressiona les federacions esportives perquè no admetin la catalana, el mateix que no tolera més retallades de poder com ara la gestió del suc dels aeroports, aquest aparell es llança ara a emmerdar la política catalana abans de l’estocada del Constitucional, la que ha de deixar l’Estatut en paper de fumar. Ells tenen tot el dia per pensar, tot està més calculat del que ens pensem.

  Com diu l’Arnera, “com que la Bèstia sempre ha pensat que Convergència és Catalunya”… O, com dic jo: “És molt probable que la Bèstia cregui que matxacant Convergència liquidarà l’enemic.”

  Comprenc l’emprenyada de moltes persones afins als senyors Alavedra i Prenafeta. Tenen raons per mostrar-se indignats pel tracte que han rebut i a mi em sembla un episodi molt trist, humiliant, sectari, pervers, a banda que tant l’un com l’altre hagin pogut delinquir. Ara bé: a Convergència s’ho haurien de fer mirar, en general. Alguns sembla que hagin descobert la Bèstia, d’altres no es mouran del O Mas o Montilla i esperaran amb fruïció la pròxima fuetada, d’altres són incapaços de fer autocrítica i reconèixer que a part del problema espanyol n’hi ha un altre que és cabdal per guanyar-se la confiança de la gent: tots els partits, com a mínim, són còmplices de corrupció, per això són tan dèbils i no poden plantar cara a la Bèstia. Què passarà si els senyors Alavedra i Prenafeta surten en lliberta sense càrrecs? El senyor Mas girarà full i esperarà a guanyar les pròximes eleccions per gestionar la gàbia en espera d’un altre atac massiu? No podem veure-hi més enllà dels interessos de partit? No veuen que l’únic que fan és seguir el joc de la Bèstia?

  Per això necessitem una altra cosa.

 14. Ara entenc lo del Garçó. Està científicament demostrat que per a una alta activitat intel·lectual cal dormir més hores (mínim 6, bé 7,5) que per a una alta activitat física. Si vols que l’activitat intel·lectual sigui eficient, és clar.

 15. l’enfant terrible-ment ruc de les lletres catalanes, mentre passeja tristement per la seine, està fent esforços perquè el nomenin conseller de cultura de la sociovergència… millor que et fessin conseller de sanitat… entre d’altres coses, totes bones, jajjs, perquè, així, enlloc de “consumir polles”, podries consumir gallines… llàstima que totes siguin gallines desplomades, com els teus amos, el maci i el prena.

  pd: no patisques, ni pateixis, per les morenes que t’estan sortint al cap (o era en un altre lloc?). segur que et fan -encara- més guapo.

 16. Albert, coincideixo amb lo del cap fred, però deixa que hi hagi feed back, quan ho cregui ell oportú.

  Hi han dues coses que m’estranya que ningú en faci esment: El silenci murri del Carretero. I segon: la conseqüencia més efectiva i real de tot el tinglado ha estat la DIVISIÓ del catalanisme, de tot caire. Com si no ens barallessim sols!

  Si no estic errat, que de més informats en parlin.

 17. Benvolgut senyor Vila,

  Em sembla que seria una bona cosa que vostè llegis, si encara no ho ha fet, l’article d’en Miquel Sellarès “No ho sabíeu?” a la Tribuna Catalana. I també seria bo que alguns dels comentaristes també ho fessin.

  Bona estada a Anglaterra

 18. I després penseu que l’Avui és un diari, que Enric Vila és un escriptor culte i que Alavedra i Prenafeta (en Muñoz no és català ara) són dos màrtirs. Ploreu, empastifeu de merda el Goliath imaginari que els catalans ho fem tot bé, tenim impunitat, som mig jueus. Molt bé Vila segueix escribint per pre-adolescents acomplexats de tita petita això sí amb trets diferencials. Som i serem border-line!!!

 19. Que valents fent articles com aquest i sense signar.
  Quina llàstima que feu, per cert algú sap quants càrrecs té la dona del Molt Honorable president Montilla, i quantes dietes cobra per cada càrrec.
  Au engeguem la màquina de repartir merda, que bé que s’ho estan passant els espanyols… i els d’ERC a riure les gracietes, com els CAPOS dels camps de concentració.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s