Els capritxos de l’esquerra (Rac 1)

Governar és actuar en dos fronts: el front del progrés i el front del benestar. En el front del progrés s’incentiven les tendències productives d’una societat; en el front del benestar es protegeix els febles i es compra la calma dels ciutadans per evitar que el desordre malmeti els avenços socials. Des del punt de vista del benestar, és a dir, de la caritat institucional, protegir les famílies monoparentals em sembla bé. A mesura que la crisi s’accentui, es veurà que, normalment, disposar d’una família tradicional és un aventatge. Una família és una font de riquesa perquè és una xarxa de cooperació i de solidaritat natural. Pot ser que mentre tot va de cara no es trobi a faltar però quan el món s’ensorra és un pilar que dóna seguretat. Ara que vénen temps difícils es veurà que el menyspreu de l’esquerra per la família clàssica respon més a la manca d’imaginació que no pas a cap pensament lúcid. Justament per això, des del punt de vista del progrés, equiparar famílies nombroses i monoparentals és un error de concepte. A les famílies monoparentals se les ajuda com s’ajuda als mutilats. A diferència de les famílies nombroses, no són un actiu per a la societat. Una família monoparental o bé és fruit d’una tragèdia o bé és fruit d’una decisió capritxosa. No tinc res en contra dels capritxos, però, estic totalment en contra de subvencionar-los.

Anuncis

3 pensaments sobre “Els capritxos de l’esquerra (Rac 1)

  1. No ho sé pas. Com es pot mesurar un capritx d’aquests? Tenir tres fills no és un capritx? I dos? I un? Estàs a favor de subvencionar les famílies nombroses? Per què? Perquè són ‘productives’?

    A més, es pot ser una família monoparental i tenir una xarxa de cooperació familiar més gran que no pas una família tradicional. Hi ha pares que de cooperació, res de res.

    Per cert, us hi heu fixat que ja comença a circular, amb tot el desvergonyiment del món, el terme ‘monomarental’?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s