Sr. Montilla, el Currículum

Tant parlar dels orígens de Montilla és gratuït. Que és d’Iznájar ho sap tothom. Que els castellans han tret de Catalunya més del que han donat, també. Ara: quins mèrits acrediten Montilla? Al PP asseguren que no va acabar ni el batxillerat. Al PSC diuen que va haver de deixar la universitat per treballar. Deuen voler dir per escalar a l’administració, paradís de la meritocràcia i el talent, com tothom sap. A mi els títols no m’impressionen; ni he pagat el meu de doctor. Però em sembla que tot aspirant a presidir un país hauria de ser una mica poeta; hauria de tenir uns bons estudis o haver demostrat el seu geni a bastament: escrivint llibres, aixecant empreses, enriquint la seva terra.

Fer-se ric amb la política i ser un monstre dels despatxos no t’habilita per ser president de cap país, excepte si creus que un país es pot portar des d’un despatx. Haver estat alcalde de Cornellà, és poc; dos anys de ministre, quan has perdut una opa per defectes de forma i Joan Clos et pot substituir, no es pot comptar com un mèrit. Jo voldria saber si  Montilla entendrà el conseller Castells, com Jordi Pujol entenia Macià Alavedra o Pedro Solbes. O què sap d’història de Catalunya. I què ha llegit, i si entendrà el conseller de cultura quan li parli de Tirant Lo Blanc. I on és la comarca de la Segarra. I quantes llengües parla i si aprovaria un examen de nivell C de català.

Si no té aquests mínims i no és bon orador, com s’ho farà per exercir de president? Imitarà els famosos silencis de Franco? En aquestes condicions només es pot manar com un tirà, com un virrei o com un cacic. El problema no són els orígens de Montilla sinó que el PSC s’atreveixi a presentar-lo. El problema és que si hagués nascut a Catalunya de pares catalans mai de la vida seria candidat.

Anuncis

2 pensaments sobre “Sr. Montilla, el Currículum

  1. Retroenllaç: El retorn del Jedi « Enric Vila

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s